Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Ημερολόγιο Γέφυρας.....(184)

Την ώρα του φαγητού είναι σχεδόν πάντα γεμάτη η τραπεζαρία
Οι μόνοι που απουσιάζουν είναι τα μέλη του πληρώματος που
έχουν βάρδια αυτή την ώρα που είναι η ώρα του φαγητού.
Οι πιο πολλοί τρώνε μετά το τέλος της βάρδιάς τους στις 8 η ώρα
Ο Γρηγόρης τους φυλάει το φαγητό τους κάθε ημέρα και όταν
έρχονται μετά την βάρδιά τους σερβίρονται μόνοι τους και μαζεύουν
και τα σερβίτσια του φαγητού τους.
Ορισμένοι θέλουν να πηγαίνουν και να τους αντικαθιστούν για να
έρχονται κανονικά για φαί στις 5 η ώρα και αφού φάνε, ξαναπάνε
στην βάρδιά τους κανονικά μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ που σχολάνε.
Αυτό γίνεται μονάχα στο βραδινό φαγητό που αρχίζει στις 5 η ώρα
και τελειώνει στις 6 το απόγευμα.
Μετά σχολάνε οι σερβιτόροι και η κουζίνα κλείνει
Αύριο πάλι το πρωί
Στις 5 το πρωί και το ταξίδι συνεχίζεται μαζί και η ζωή στη μικρή
κοινωνία των ποντοπόρων ταξιδευτών του Μιχαήλ Άγγελος.
Πάντως Μήτσο σήμερα είναι πιο καλό το ταξίδι μας
Ο καιρός καλμάρισε αρκετά
Αποστόλη, δεν καλμάρισε ο καιρός
Απλά πέρασε η κακοκαιρία, πάει ανατολικά
Πάντως είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από εχθές το βράδυ
Μόνο λίγο μπότζι έμεινε και ένα σχετικό σκαμπανέβασμα
Με τον Αποστόλη κάνουμε μαζί βάρδια, είναι ο ένας ναύτης της
βάρδιας 8-12.
Εγώ βέβαια δεν είμαι ναύτης ακόμη, απλά είμαι δόκιμος πλοίαρχος
Έτσι γράφει στο ναυτικό μου φυλλάδιο
Πηγαίνω πάντα στη γέφυρα στην βάρδια που έχει ο Αποστόλης και
ορισμένες μέρες πηγαίνω και στην απογευματινή βάρδια την 4-8, μαζί
με τον Κωνσταντή, τον άλλο δόκιμο πλοίαρχο, πάντα λίγο μετά το
βραδινό φαγητό των 6 μέχρι τις 8.
Σε λίγες ώρες πιάνουμε την ακτογραμμή της Λιβύης
Το ραντάρ είναι σε λειτουργία και ο καπετάνιος στη γέφυρα
Τα πρώτα θαλασσοπούλια φάνηκαν στην πρύμη του καραβιού και πετάνε
χαμηλά, πάνω από τα απόνερα του πλοίου, περιμένοντας τον Γρηγόρη
να βγει και να πετάξει τα αποφάγια στη θάλασσα, στα απόνερα του πλοίου.
Σε δυο μέρες περίπου από τώρα φτάνουμε στο αγκυροβόλιο του Πορτ Σαιντ
για να αγκυροβολίσουμε και την επομένη ημέρα το πρωί να πάρουμε
πιλότο και να περάσουμε το κανάλι του Σουέζ.
Από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία για την διέλευση του καναλιού
Όλα πρέπει να είναι έτοιμα και σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον κανονισμό
του καναλιού του Σουέζ

Συνεχίζεται.....

2 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

Πως να ναι αραγε η διώρυγα του Σουέζ......

Unknown είπε...

@ μαρία νικολάου

Καλημέρα

Θα γράψω πως είναι η διώρυγα
και το πέρασμα της

Καλό πρωινό